Pimp je keuken met een klein budget

Soms ben je toe aan iets nieuws en dan heb je zin om bepaalde ruimtes in huis eens eventjes goed aan te pakken. Natuurlijk is het fijn als geld geen rol speelt en je gewoon kunt doen waar je zin in hebt. Maar ook met een klein budget kun je een hoop moois voor elkaar krijgen. Je hoeft namelijk echt niet een hele nieuwe keuken aan te schaffen. Handgrepen kun je bijvoorbeeld ook gewoon los bestellen! Ik geef een aantal tips om je keuken te pimpen!

Tip 1: Laat je inspireren

De eerste tip die ik je geef is meteen al gratis! Je kunt namelijk op Pinterest borden aanmaken met dingen die je mooi vindt. Uiteindelijk loop je op je gemak nog eens alle borden door en bundel je alles uiteindelijk op 1 bord. Dit is je moodboard, je leidraad waarmee je je keuken een nieuwe look en feel gaat geven. Natuurlijk kun je je inspiratie ook uit Woonmagazines halen..

Tip 2: Geef 1 muur een nieuwe kleur

Je kunt natuurlijk je hele keuken opnieuw schilderen, maar dat gaat wel in de papieren lopen. Daarom kun je beter kiezen voor 1 muur, welke je een nieuwe kleur geeft. Wel leuk als dit een echte eyecatcher wordt! Kies je voor een felle kleur, of ga je voor wat leuke accessoires, welke je gemakkelijk kunt scoren op Marktplaats? 

Tip 3: Kastjes en werkblad

Als je je werkblad beplakt met hoogwaardig designfolie, dan ontstaat er meteen andere look. Je hebt deze in verschillende kleuren, dus kijk goed wat past bij de rest van je keukeninterieur. Keuken handgrepen heb je ook in allerlei kleuren en als je deze verwisselt voor iets nieuws, dan ontstaat er ook een compleet nieuw beeld. 

Tip 4: Een nieuwe kraan

Ook een nieuwe kraan kan al zorgen voor een totaal andere uitstraling. Heb je gekozen voor zwarte handgrepen, dan is een zwarte kraan natuurlijk wel erg mooi erbij. Je kunt daarnaast de accessoires, zoals bijvoorbeeld een zeeppompje ook erop afstemmen qua kleur. Ook potten en blikken op het aanrecht, met daarin bijvoorbeeld de ongekookte spaghetti en de ontbijtgranen passen er natuurlijk goed bij. 

Tip 5: Verlichting

Nieuwe lampen hoeven niet duur te zijn, maar kunnen wel de hele sfeer in een ruimte anders maken. Oriënteer jezelf goed en doe pas een aankoop als je er echt enthousiast over bent. En houd je aan je budget, het is zonde om veel te veel te betalen voor iets wat goedkoper kan, maar hetzelfde mooie effect heeft. En als je het niet ‘nieuw’ kunt vinden, dan is daar altijd nog de kringloop….de echter pareltjes vind je daar!

Geef een reactie