Extra kamertjes in huis

Het is heel luxe om een huis te hebben met genoeg kamers. En zeker wanneer je een kamertje over hebt, is dat heel fijn. Maar het is wel handig als je weet waar je die extra kamer in huis voor kunt gebruiken. Anders staat het maar leeg. In deze blog geef ik je hier ideeën en tips voor. Zo kun jij iedere kamer in huis optimaal gebruiken.

Een hok voor de rommel

Allereerst de meest voorkomende optie: het rommelhok. Veel mensen gebruiken de extra kamer in huis om spullen die niet (veel) gebruikt worden, in op te slaan. Dat is logisch en ruimt ook lekker op. Maar zorg wel dat het hok voor de rommel niet zelf een enorme puinzooi wordt. Orden de spullen dus goed en sla het op in dozen. Dan hoef je ook niks te zoeken wanneer je een item uit die kamer nodig hebt.

Een (halve) badkamer

Uiteraard kan de extra ruimte ook worden omgetoverd tot een badkamer of een halve badkamer. Een halve badkamer is eigenlijk gewoon een extra toiletruimte. Je plaatst er een fijn toilet en een wc fontein, ofwel een klein wasbakje met een kraan om handen in te wassen en voilà, je bent klaar! Ideaal voor kleinere ruimtes. Heb je een grotere ruimte en behoefte aan een extra badkamer? Overweeg dan een half vrijstaand bad te plaatsen.

Voor de was

In een huis moet ook gewoon huisgehouden worden. Soms is het fijn om daar een aparte ruimte voor te hebben. Bijvoorbeeld een washok waar je ook gelijk de stofzuiger kan stallen. Goed dan moet daar wel een water toe-en afvoer voor gemaakt worden zodat de wasmachines aangesloten kunnen worden, maar dan heb je ook wat! Daarnaast zorgt dat ook voor een opgeruimder gezicht in huis, dat is ook fijn!

En de hobby

Uiteraard kan je de ruimte ook goed gebruiken om een hobby in uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan een hobby zoals fitness of klussen. Daar kan je best een hele ruimte voor gebruiken omdat er een heleboel apparaten bij komen kijken. En het is ook prettig om een ruimte in huis te hebben die helemaal voor jou is, waar je de boel van een project kan laten slingeren en waar je los kunt gaan. Of dat nu iets mentaals is of een fysieke hobby. Met een extra ruimte in huis bied je jezelf ook de ruimte om het uit te voeren.

Geef een reactie