HomeGeen categorieDe meeste ongelukken gebeuren in en om het huis

Related Posts

Featured Artist

Kaleb Black

Painter

Kaleb started this adventure 7 years ago, when there was no real voice protecting the environment. His masterpieces promote saving the Earth.

De meeste ongelukken gebeuren in en om het huis

Een uitspraak die je waarschijnlijk al meerdere malen in je leven hebt gehoord is; een ongeluk zit in een klein hoekje. En dat kleine hoekje…dat bevindt zich doorgaans in (en om) het huis. Ik zet de meest voorkomende ongelukken voor je op een rijtje, zodat je een beetje weet waar je zoal op kunt letten.

Losse spullen op de trap

Vaak leggen mensen spullen op de trap 'om mee naar boven te nemen', maar negen van de tien keer blijft het dan een poosje liggen. Het risicio is dan wel dat je er vervolgens overheen valt en/of struikelt. Losse materialen blijven namelijk nooit op dezelfde plek lekken. En zeker als er meerdere malen per dag iemand langs loopt, is het risico aanwezig dat het mis gaat. Zorg dus altijd voor een lege trap en berg je spullen op een veilige manier op. 

Glas

Ongelukken met glas komen helaas ook nog vaak voor. Er kan  bijvoorbeeld een bal door de ruit vliegen, waarvan de glasstukken vervolgens door de kamer vliegen. Glas kun je vaak nog maanden nadat er iets mee gebeurd is, terug vinden in de gekste hoekjes. Daarnaast kun je er natuurlijk in gaan staan, of je huisdier kan zich bezeren aan een losslingerend stukje. Het is dan ook verstandig om eens na te gaan of het glaswerk nog wel allemaal veilig genoeg is. Er zijn tegenwoordig meerdere opties om ongelukken te voorkomen met glas. Zo bestaat er gehard glas dat wel vijf keer sterker is dan normaal glas, maar ook gelaagd glas is een goede optie, zeker als je bijvoorbeeld een balkon hebt. Veiligheid voor alles, zeker als je wat hoger woont moet je er niet aan denken wat er allemaal zou kunnen gebeuren.

Kokend water

Als er iets is waar je alert op moet zijn, dan is het wel kokend water. Zeker als je kinderen en/of huisdieren hebt is het van belang dat je hier altijd goed over nadenkt. Zet je pannen achter op het gas, zodat er geen kinderhandjes bij kunnen komen, drink geen warme dranken tijdens het voeden en zorg dat er geen hete spullen op tafel staan, die samen met het tafelkleed eraf kunnen worden getrokken.

Droger uit als je weggaat

Zet altijd je droger uit als je de deur uitgaat en maak ook regelmatig het filter goed schoon. Dit alles voorkomt brandgevaar. Daarnaast is het verstandig om in huis brandmelders op te hangen, zodat deze je kunnen waarschuwen als er iets aan de hand is.

Telefoon niet opladen op brandgevoelige ondergrond

Laad je telefoon niet op, op een brandgevoelige ondergrond. Het toestel kan heet worden en hierdoor kan er brand ontstaan. Hem op of onder je kussen leggen is dus zeker niet aan te raden. Gebruik daarnaast ook altijd het liefste een originele oplader. 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Latest Posts