design

Wissellijsttafel

personaliseer tafel wissellijst
Ontwerp van Saskia Relker gebaseerd op een ontwerp van Fontana Arte. Je kunt de tafel personaliseren door er foto’s, kindertekeningen of krantenknipsels tussen te plaatsen. Het tafelblad bestaat uit plexiglas en glas.

——————-

Zit in je raam stoel

Stel, je woont in de stad. Je hebt geen balkon en geen tuin. Het is mooi weer en je zou wel naar buiten willen, maar een terrasje kost weer geld en eigenlijk wil je ook liever thuis blijven. Je zou wel in je raam willen zitten, maar de vensterbank aan de binnenkant is niet breed genoeg en als je je benen naar buiten laat hangen zit dat niet lekker want dan zit je met je benen op de rand van het kozijn en dat gaat na een tijdje knellen. Dus wat doe je….

De zit in je raam stoel biedt de oplossing. Dit concept is 10 jaar geleden ontworpen door Saskia Relker. Je bevestigt een stoel via een haak aan de binnenmuur. Je stapt binnen op, voor grote hoogtes is er zelfs in een gordel voorzien. Je trekt je benen op en draait door het kozijn naar buiten. Nu zit je comfortabel net boven de rand van je kozijn. Je zit half binnen, half buiten. En moet je naar de wc? Geen probleem, draai je gewoon weer terug naar binnen en gaat lekker in je eigen huis, naar je eigen wc!

De stoel is nog niet in productie, maar stel dat ooit op een dag de stoel er komt, en mensen niet achter hun ramen maar ín hun ramen zouden zitten? Dan krijgt de stad een ander gezicht.

saskia relker, zit in je raam stoel, ongewoon, zitten in je kozijn, ontwerp, design 1

Recycle oude producten tot nieuwe gebruiksvoorwerpen
recycle design academy                     (c) superuse

maxchaise2 (c) superuse

Gooi gebruikte spullen niet weg, ook niet als ze stuk zijn, maar bedenk er nieuwe toepassingen voor. Kijk voor ongewone en onverwachte toepassingen van gebruikte materialen op www.superuse.org

Ongewoon opklapbed

ongewoon design opklapbed                       (c) Wonderful woodworking

Bron: Wonderful woodworking

 

Geheime kamer

geheime kamer boekenkast ongewoon De uitleg over hoe je hem kunt maken vind je op instructables.com

Biomassa

Maak je eigen pellets. Waarom zou je hout kopen voor je houtkachel. Vaak worden daar beuken of eiken voor gekapt. Zonde! Als je de boom kapt, slacht je de kip met de gouwe eieren. Waarom niet een boom oogsten ipv omkappen? Verander je tuinafval of snoeihout in pellets voor je kachel. Biomassa! Heb je zaagsel, oud hooi, bladafval, wilgentakken? Je kunt het allemaal gebruiken. Je hebt twee machines nodig.  1. een versnipperaar om van takken of grove stukken kleine snippers te maken en 2. een pellet press. gooi de snippers erin en je krijgt er een soort paardenbrokken uit.

Voordelen:

  • opslag neemt veel minder ruimte in dan houtblokken;
  • beter voor milieu omdat je geen eiken of beuken kapt;
  • beter voor je portemonnee, je hoeft geen hout te kopen;
  • palletkachels hebben vaak een reservoir die je voor 24 uur kunt vullen. Zo kun je ook nog eens een dagje weg zonder dat de kachel uitgaat;
  • minder stof en beestjes in je huis. Iedereen met een houtkachel weet hoeveel zooi dat geeft;
  • minder gesleep met blokken hout. Dat is voor een keer wel leuk, maar na een jaar niet meer.

Kijk  voor meer info of hoe je zelf zo’n machine kunt maken op makeyourownpellets

Wil je liever een machine kopen kijk dan hier: makepellets.com Je kunt op kijken op crusher and pellet mill all in one

advertentie

 

 

delen