containerwoning

237_3773

239_3938

Cove Park is een centrum voor kunstenaars aan de westkust van Schotland. In 2002 is er door Container City een containerwoning geplaatst. Oude zeecontainers zijn omgebouwd tot een woning. Cove park Zie voor meer containerwoningen containercity.com

Kijk voor meer leuke voorbeelden van container woningen en zelfs van een containerzwembad op de site van Michiel de Haas

 

forest2_2

Sustainer homes is een nederlands bedrijf, zij ontwerpen en produceren allerlei duurzame woningen waaronder containerhuizen.  Een tweedehands zeecontainer vormt de basis voor de Sustainer Home Mobile. Door het hergebruik van de stalen containers reduceren ze bouwafval.  De Sustainer Homes Mobile zijn in hoge mate aanpasbaar. Oppervlak, buitenafwerking en interieur kunnen worden aangepast naar smaak en behoefte.

Bekijk de originele afbeelding

Een ander Nederlands bedrijf is Tempohousing Zij bouwen al 10 jaar met containers waaronder studentenwoningen. Je kunt het hele project door hen laten ontwerpen en uitvoeren, daarbij gaan ze uit van jouw budget en wensen. Ze bouwen niet alleen heel flexibel, ook in hun werkwijze zijn ze flexibel. Zo kun je bijvoorbeeld voor 1000,- euro door hun een ontwerp laten maken met een schatting van de bouwkosten en er een andere bouwer bijzoeken die de uitvoering doet.

(c) containerhuis.com

klein huis container

(c)containerhuis.com

 

paardenstal vier boxen

 

Wil je zelf aan de slag met een container? Kijk dan eens op de site van Vernooy, Zij maken niet alleen vanalles van containers zoals bijvoorbeeld paardestallen maar zij verkopen ook tweedehands containers. Ook kun je containers vinden op marktplaats. Een oude container kost tussen de 1000,- en 3000,- euro maar dat hangt natuurlijk af van het formaat en de staat waarin de container verkeerd.

 

advertentie

delen